Window4u-ico
Skip naar hoofdinhoud

Kunststof en aluminium profielen.

We hebben het voor u als volgt opgedeeld.

 1. Kunststof profielen: u kunt kiezen uit profielen van het merk, Aluplast,  Salamander, Ekosun of Gealan.
 2. Aluminium profielen: u kunt hier kiezen uit Aliplast, Aluprof  Deceuninck en Cortize.

De meest gangbare in Nederland voor kunststof is Aluplast.  Voor aluminium is Aluprof erg populair.  Beide zijn marktleider in Europa.

 

 

Aluminium profielen van Aluprof.

Het raam- en deursysteem van MB-70 (HI) is geschikt voor diverse bouwelementen van de externe architectuur, bijvoorbeeld: verschillende typen ramen, deuren en balkons. De MB-70 is een een volledig geïntegreerd raam- en deursysteem met hoge prestaties. Dankzij de speciaal ontworpen thermische onderbrekingen die in het aluminium profiel zijn opgenomen, biedt het uitstekende thermische isolatieprestaties met een UF-coëfficiënt van 1,0 W/m2K en goede akoestische prestaties. Het gamma is geschikt voor inbouw in lage en hoge gebouwen zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

De voordelen op een rij:

 • Vaste ramen of naar binnen draaiende, draai-kiep en schuif-kiep.
 • 1 of 2 deuren binnendraaiend of buitendraaiend
 • Veiligheidsvergrendeling
 • Beglazing tot 60 mm
 • Meerpuntsvergrendeling
 • Compatibel met de andere MB systemen, kortom een totale flexibiliteit in ontwerp- en projektoplossing.
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en eveneens in structuurlak of geanodiseerd

 

Inbouwdiepte kader: 70 mm
Inbouwdiepte met vleugel: 79 mm

Aluprof MB-60

De MB-60 is een stabiel, universeel en compleet raam- en deursysteem voor elke toepassing die verbeterde thermische prestaties vereist. De brede selectie van compatibele componenten maakt het mogelijk om verschillende elementen te bouwen op basis van thermisch geïsoleerde ramen.

De voordelen

 • Ramen beschikbaar als vast, draai-kiep, schuif-kiep en tuimel
 • Deuren met 1 of 2 vleugels, draaiend naar binnen of buiten.
 • Inbraakwerende beveiligde ramen.
 • Beglazing tot 50 mm.
 • Compatibel met de andere MB systemen, kortom een totale flexibiliteit in ontwerp- en projektoplossing.
 • Naleving van CE-markeringsvereisten.
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en eveneens in structuurlak of geanodiseerd

 

Inbouwdiepte kader: 60 mm
Inbouwdiepte met vleugel: 69 mm

Aluprof – MB-86 (US)

MB-86 is een raam-en deursysteem met uitstekende parameters, die het mogelijk maakt om aan de verschillende behoeften van de gebruikers te voldoen. De constructie van de profielen hebben drie constructievarianten, ST, SI en AERO. De MB-86 US is een variant van de MB-86 met verborgen vleugel.

De MB-86 is een raam met de allerhoogste thermische isolatie – Uf vanaf 0,57 W/m2K. Het raam maakt gebruik van aerogel, een materiaal met zeer hoge thermische isolatie-eigenschappen.

Ook de grote duurzaamheid van de profielen, waarmee constructies met grote afmetingen en gewicht kunnen worden opgetrokken, vormt een van de vele voordelen van het systeem MB-86.

De voordelen

 • Ramen beschikbaar als vast, draai-kiep, schuif-kiep en tuimel
 • Deuren met 1 of 2 vleugels, draaiend naar binnen of buiten.
 • Inbraakwerende beveiligde ramen.
 • Beglazing tot 50 mm.
 • Compatibel met de andere MB systemen, kortom een totale flexibiliteit in ontwerp- en projektoplossing.
 • Naleving van CE-markeringsvereisten.
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en eveneens in structuurlak of geanodiseerd

Inbouwdiepte kader: 77 mm
Inbouwdiepte met vleugel: 86 mm

Aluprof MB-45

De MB-45 is een aantrekkelijk geprijsd basisprofiel voor binnen gebruik of gebruik bij gebouwen met relatief lage thermische isolatie-eisen. Het profiel biedt MB-45 een verscheidenheid aan mogelijke toepassingen en combineert kostenefficiëntie met een minimale inbouwdiepte. De MB-45 is ook de juiste keuze voor verschillende scheidingswanden, ramen en deuren, zoals winkels, scholen, entrees en lobbies, etalage’s en vitrines.

De voordelen

 • Ramen verkrijgbaar als vast raam en naar binnen en naar buiten openend raam, kantel-, draai- en draai-kiep.
 • Deuren beschikbaar als enkel en dubbel naar binnen en naar buiten openend.
 • Lichte constructie, eenvoudig te installeren.
 • Beglazing HR++ gevuld met Argon is ook mogelijk
 • Optioneel met ingewerkt beslag.
 • Compatibel met de andere MB systemen.
 • Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en eveneens in structuurlak of geanodiseerd.

 

Inbouwdiepte kader: 45 mm
Inbouwdiepte met vleugel: 54 mm

 

Aluprof – MB-Slimline

Het venster MB Slimline biedt een vaste licht en opening lichte aluminium gezicht breedte van 32.55mm. Het slanke systeem biedt zowel indrukwekkende esthetiek en een hoge thermische prestaties.

U-waarden van 0,8 W/m²K kan worden bereikt, zoals het nieuwe systeem zowel de dubbele en driedubbele beglazing opties in combinatie met aluminium profielen, die breed polyamide thermische onderbreking gebruiken aanvaardt.

De MB Slimline systeem is beschikbaar in een brede waaier van profielen en kan hoge inertie rating en smalle diepe profielen aan te bieden. Hierdoor kan de ontwerper de mogelijkheid om het systeem in een grote of kleine ramen ruimten.

Geschikt voor zowel nieuwbouw en vervanging van projecten in residentiële en commerciële omgevingen, de MB Slimline systeem biedt een ideale oplossing voor projecten waar de slanke lijn zijn van levensbelang voor de esthetische uitstraling van het gebouw.

MB Slimline sluit zich aan bij een breed portfolio van aluminium systemen aangeboden door Aluprof die vliesgevel systemen, portierruiten en high performance aluminium brandwerende systemen omvat.

 

De aluminiumsystemen van ALUPROF

De aluminiumsystemen van ALUPROF maken de constructie van vele soorten ramen en deuren mogelijk, afhankelijk van de toepassing en de eisen aan functionaliteit, esthetiek, warmte-isolatie, inbraakwerendheid, rookdichtheid of vuurbestendigheid. Onder hen bevinden zich zowel constructies zonder warmte-isolatie die dienen voor het bouwen van interne scheidingswandjes en deuren (MB-45, MB-45 Office, MB-EXPOMB-80 Office) of het ombouwen van balkons (systeem MB-23P), maar ook oplossingen die zijn gebaseerd op thermisch geïsoleerde profielen (MB-86MB-60MB-70MB-59S). Een aanzienlijk deel van de thermisch geïsoleerde systemen is beschikbaar in de versie “HI”, die zich kenmerkt door speciale inzetten in de profielen die de warmtedoorgangscoëfficiënt verlagen.

De best geïsoleerde constructie in het aanbod van ons bedrijf is het systeem MB-104 Passive, waarin innovatieve materialen en technische oplossingen zijn toegepast. Dit is een van de belangrijkste producten van ALUPROF S.A. die perfect past in de huidige energiezuinige en passieve bouwtrend en beschikt over certificaten van het Passiefhuis Instituut PHI te Darmstadt.

Een interessante optie op het gebied van raam- en deursystemen zijn de zogenaamde paneeldeuren die beschikbaar zijn in de systemen met de hoogste warmte-isolatie.

Binnen de ALUPROF-systemen zijn niet alleen constructies beschikbaar voor de meest gebruikte openingswijzen: scharnieren of kantelen, maar ook het schuifpuisysteem MB-77HSMB-59HS, de schuiframen en -deuren MB-59 Slide, MB-Slide/MB-Slide ST, de draaiende ramen “Pivot“, naar buiten opengaande ramen (bv. MB-59S Casement, MB-70 Casement) of ramen die speciaal zijn ontwikkeld voor concrete gevelsystemen als MB-60EF. In ons aanbod vindt u ook:

 • ramen van het type “Industrial”, bestemd voor gemoderniseerde monumenten;
 • ramen met een verborgen vleugel – basisversie: MB-86US, MB-70USMB-60US en versie met smal kozijn MB-70SG;
 • ramen met smalle profielen en kenmerkende vormen: MB-Ferroline en MB-Slimline.

Op basis van veel ALUPROF-systemen kunt u vouwwanden (een aparte optie hiervoor is het systeem MB-86 Fold Line), maar ook inbraakwerende constructies en rookverwijderende ramen construeren. Voor afnemers die de gewenste technische parameters willen combineren met een redelijke prijs, hebben wij een breed gamma aan economische oplossingen, zoals MB-45SMB-59SE  en MB-60E.

Binnen de raam- en deursystemen bevinden zich ook specialistische brandwerende en rookdichte wanden: het systeem MB-78EI met vuurbestendigheidsklasse van EI 15 tot EI 90, het systeem MB-60E EI met vuurbestendigheidsklasse van EI 15 tot EI 30 en het systeem MB-118EI met klasse EI 120. Deze groep wordt aangevuld met rookdichte deuren zonder vuurbestendigheid. MB-45D.

Het brede gamma oplossingen van ALUPROF wordt systematisch uitgebreid, om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van de moderne architectuur en de steeds scherpere eisen uit de normen en voorschriften

De waardering van www.a1-kozijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.1/10 gebaseerd op 15 reviews.