Window4u-ico
Skip naar hoofdinhoud

Veelgestelde vragen

Hier kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde vragen.

Hoe lang is de levertijd van kunststof kozijnen?

De levertijd van zowel aluminium en kunststof kozijnen bedraagt minimaal 2 weken  en maximaal 5 weken na ontvangst van een aanbetaling. De levertijd is afhankelijk van type kozijnen, kleuren en aantallen.

Hoe moet ik kunststof kozijnen schoonmaken?

Hoewel kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, vereisen ze wel een minimum aan onderhoud. Omdat kunststof nauwelijks elektrostatisch is, trekken kunststof kozijnen geen stof aan. Dit scheelt alvast in het onderhoud! Kunststof kozijnen maakt u eenvoudig schoon met een sopje van lauw water en een zacht schoonmaakmiddel (zoals allesreiniger) even met een doekje over de kozijnen heen gaan! Het is wel belangrijk dat u geen schuurmiddel gebruikt; dit zou de kozijnen kunnen beschadigen. In tegenstelling tot houten kozijnen, hoeft u uw kunststof kozijnen niet van een likje nieuwe verf te voorzien. Daarnaast hoeft u ook niet bang te zijn dat er na jaren beweging in komt. Kunststof kozijnen zijn namelijk kleur- en vormvast!

Moet ik een aanbetaling doen op mijn kunststof kozijnen?

A1-kozijn hanteert 50% aanbetaling. Indien u uw betaling per bankoverschrijving doet, zullen wij uw bestelling doorsturen naar onze fabriek, nadat wij uw betaling hebben ontvangen. Na verwerking van uw bankoverschrijving ontvangt u een e-mail ter bevestiging. De overige 50% betaalt u na ontvangst van uw product. U kunt ook het hele bedrag in een keer overmaken. Dan krijgt u een korting van 2%.

Waarom moet ik kunststof kozijnen kiezen?

Kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig dan kozijnen van hout of aluminium en hoeven niet geschilderd te worden. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter, hebben goede geluidsisolatie, lange levensduur en geen houtrot. Kunststof kozijnen zijn brandvertragend. En natuurlijk zeer prijsvriendelijk! Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten en aluminium kozijnen.

Wat is het verschil tussen een hefschuifpui en een schuifkieppui?

Bij een hefschuifpui draait u aan de binnenkant een hendel om, waarna u het schuifdeel van de hefschuifpui eenvoudig opent. De hefschuifpui is een erg degelijke kunststof (ook in aluminium) schuifpui die tegen een stootje kan. Bij een schuifkieppui kiept u het schuifdeel naar binnen, om het vervolgens opzij te bewegen. Deze beweging is wat moeilijker. Het voordeel is dat het schuifdeel ook in een kiepstand kan worden gezet. Dit type kunststof schuifpui is goedkoper.

Welke garantie zit er op kunststof kozijnen, KOMO keurmerk?

Gegronde klachten, binnen de garantietermijn, beperken zich tot het kosteloos toesturen van nieuwe onderdelen nadat wij de defecte van u hebben ontvangen. Garantie uiteraard bij gebruik onder normale omstandigheden.
10 jaar: kleuren, glas, profiel;
5 jaar: deurpanelen, beslag voordeur, hang en sluitwerk

Er kan geen aanspraak worden gemaakt op de garantie:

  • Bij beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • Bij onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • Bij normale slijtage;
  • Bij beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing / montage handleiding;
  • Als er sprake is van een van buiten komend onheil, zoals blikseminslag, stroomuitval, natuurrampen enz.;
  • KOMO attestbladen: SKG.0086.0556.05.NL. Dit is slechts een bladnummer. Er zijn er vele.

Welke glassoort zit er in kunststof kozijnen?

In onze kunststof kozijnen zit standaard 4-16-4 HR++ glas. Van dit glas is de buitenruit 4 mm dik, de tussenspouw 16 mm en de binnenruit 4 mm. De ruit is in totaal 24 mm dik en door het edelgas (Argon) in de spouw ontstaat er geen verbinding tussen de koude lucht van buiten en de warmte van binnen. Naast dit standaard glas leveren we ook kunststof kozijnen met 3-laags HR+++ glas, veiligheidsglas, mat of gecoat glas.

Bieden jullie ook Tripple glas HR+++ aan?

A1-kozijn biedt naast dubbele beglazing (HR++) ook drievoudige beglazing (HR +++), dat ook wel triple glas wordt genoemd.

Drievoudige beglazing kent verschillende voordelen:

✔ Het isoleert vijf keer beter dan enkel glas en drie keer beter dan dubbele beglazing
✔ HR +++ glas heeft een zeer hoge isolatie waarde tot 0,6 W/m2K
✔ De drievoudige beglazing verlaagt de energie rekening
✔ Kent daarnaast een hoge geluidswerendheid.

Ik wil graag de kozijnen met houtnerf, kan dat?

Ja hoor, dat kan. Als u de kozijnen met houtnerf wilt, kunt u dit apart aangeven.

Draaien de deuren altijd naar binnen open?

Nee, dat hoeft niet. Zo draaien achterdeuren meestal naar buiten open. Wilt u naar buiten draaiende deuren, dan is dit geen probleem.

Hoe zit het met inbraakveiligheid

De kozijnen van A1kozijn geven u een veilig gevoel, want onze kozijnen zijn tegen inbraak getest en voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Door onze productie in Duitsland de bakermat van kunststofkozijnen voldoen wij aan de strengste Duitse normen zoals het RAL Gütezeichen für Fenster und Kunststof en de daarbij behorende CE normen.

Verder zijn er mogelijkheden om deuren en ramen te voorzien met diverse veiligheidsproducten. Vraag naar onze mogelijkheden!

Zijn de kozijnen milieuvriendelijk en duurzaam?

De A1-kozijnen zijn gemaakt van isolerende profielsystemen en kan voorzien worden van diverse soorten isolerende beglazing.

Dit biedt de volgende voordelen:

  • De kunststofkozijnen zijn onderhoudsarm en bespaart schilderwerk. U hoeft dus  geen schadelijke verfsoorten te gebruiken.
  • Kunststofkozijnen hebben een extreem hoge thermische isolatie waardoor u bespaart op energiekosten en minder fossiele brandstoffen gebruikt.
  • Kunststoffen zijn 100% recyclebaar en bevat reeds gerecycled materiaal. De profielen worden vervaardigt met een “groene” loodvrije receptuur en onze fabrikant voldoet aan alle Europese milieueisen.

Welke kleuren kunststof kozijnen kan ik kiezen?

Standaard kunststof kozijnen zijn van binnen en buiten wit of crème en uitgevoerd in glad kunststof. Daarnaast zijn er diverse houtnerf folies of gladde folies in verschillende RAL-tinten verkrijgbaar. Hiermee is vrijwel elke kleurstelling en uitstraling voor uw kunststof kozijnen mogelijk. Welke kleuren beschikbaar zijn, kunt u bij de omschrijving van de profielen zien.

Welke vormen kunststof kozijnen zijn leverbaar?

Alle vormen zijn eigenlijk mogelijk, ronde of driehoekige kunststof kozijnen. Bij afwijking van de standaard vormen van kozijnen zijn de kosten dan wel hoger.

Moet ik de kozijnen in de was zetten?

Nee, dat hoeft niet. Alleen als u een moeilijk verwijderbare vlek heeft kunt u was gebruiken. Om de kozijnen netjes en schoon te houden is het voldoende om ze even mee te nemen als u uw ramen lapt. LET OP: maak kunststof kozijnen nooit met een schuurmiddel schoon, want dit geeft krassen.

In welke richting kan een draai-kiepraam het beste draaien?

Normaal adviseren wij altijd het raam of de deur naar een muur te laten draaien. Als dit niet uitmaakt, kijken wij altijd of u links- of rechtshandig bent. Voor optimaal bedieningsgemak adviseren wij rechtshandigen de kruk links te zetten. En andersom.

Staat het huis op z’n kop als jullie komen?

Wij proberen zo weinig mogelijk overlast te verzorgen maar het kan natuurlijk niet geruisloos.

Wij verzoeken u om 1 meter vrij te maken waar er gemonteerd moet worden (uitzonderingen daargelaten) en vensterbanken vrij te maken. Ook verzoeken wij u alle raamdecoratie te verwijderen, deze wordt niet door onze monteurs opgehangen tenzij anders afgesproken. Wij adviseren om elektrische apparatuur af te dekken en het helpt om het een en ander af te dekken met schildersfolie, i.v.m. stof. Kozijnen die wij demonteren worden de zelfde dag vervangen door nieuwe kozijnen en wij voeren alle oude materialen af.

Wie maken de kunststof kozijnen?

Onze leveranciers uit Duitsland maken gebruik van verschillende zelf gemaakte of Duitse profielen.

Als ik een klacht heb, waar kan ik deze dan melden?

Wij doen uiteraard onze uiterste best om u tevreden te houden. Mocht u toch een klacht hebben, dan kunt u deze via onze contactpagina melden of een mail sturen naar info@A1-kozijn.nl. Probeer uw opmerking zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat wij direct weten waar het over gaat. Zodra wij uw mail hebben ontvangen, nemen wij binnen enkele dagen contact met u op.

Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Waarom heeft A1-kozijn lage prijzen?

A1-kozijn importeert kunststof kozijnen rechtstreeks vanaf de fabriek, dus zonder tussenkomst van derden. Wij kunnen de eigen kosten laag houden want wij hebben geen grote showroom, verkooporganisatie, vertegenwoordigers, kantoren, en magazijnen. Hierdoor kunnen wij u een uiterst scherpe prijs aanbieden. Dat kunt u zien op het gedeelte van onze site “Prijs berekenen”. Dan kunt u zien dat we echte goedkoopste kunststof kozijnen en deuren bieden.

De waardering van www.a1-kozijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.1/10 gebaseerd op 15 reviews.