Ventilatierooster in het raam laten plaatsen
Ventilatierooster voor uw woning
Voor een gezond binnenklimaat in uw woning of kantoor is het belangrijk om een goede luchtkwaliteit en vochthuishouding te hebben. Temperatuur, geluidsbeperking, luchtvochtigheid en luchtverversing zijn bepalende factoren voor een comfortabel en aangenaam binnenklimaat.
Onvoldoende geventileerde woningen hebben vaak een ongezond binnenklimaat. De gevolgen hiervan voor bewoners kunnen zijn: hoofdpijn, slaperigheid en vermoeidheid, lage productiviteit, verhoogde kans op allergieën en ziekten et cetera. Aangezien we een groot gedeelte van ons leven binnen doorbrengen, is het dus van belang dat er in uw woning goed wordt geventileerd. Het regelmatig en consequent ventileren van uw woning zorgt dus voor een gezond binnenklimaat.
Plaatsen van een ventilatierooster
Indien u ervoor kiest om een ventilatierooster zelf te plaatsen of te laten plaatsen in een bestaand raamkozijn, dan moet het glas wel kleiner worden gemaakt. Een ventilatierooster heeft een glasaftrek van 75 mm, waardoor het glas 80 mm kleiner gemaakt wordt. Als u dus nieuwe kozijnen overweegt dan is het raadzaam om direct ventilatieroosters te laten plaatsen. Dit scheelt u tijd en geld. We gebruiken de RENSON ventilatieroosters. Deze leveren bescherming tegen insecten, weerstand tegen binnendringen van water van 50Pa bij open stand en 650Pa in gesloten stand. Er zijn 4 groottes voor de luchtstroomcapaciteit te verkrijgen. Te weten 56, 70, 81 en 106 m3/h/m.
Doorgaans is 1 rooster per ruimte van 25 m2 voldoende. Heeft u hierover vragen chat of bel even met ons.
Aluminium horren
Naast kunststof kozijnen, schuifpuien, dakkapellen en deuren leveren wij ook bijpassende horren voor de kunststof en aluminium kozijnen. De Aluplast kozijn horren worden speciaal op maat gemaakt en zorgen voor een perfecte afwerking van het geheel. De horren worden aan de buitenzijde geplaatst en vastgezet. De horren zijn dus ook geschikt voor de draaikiepramen. Zo kunt u de ramen gewoon openzetten zonder dat er ongewenste insecten uw woning binnen komen. Horren helpen tegen insecten in uw woning. Door uw ramen te voorzien van insectenhorren zorgt u ervoor dat u geen last meer heeft van vervelende insectenbeten. Zo kunt u heerlijk genieten van een ongestoorde nachtrust en wordt u ’s morgens heerlijk uitgeslapen wakker.
Deze voorzethorren zijn goed te gebruiken in combinatie met ramen die naar binnen kiepen of opendraaien. Deze aluminium voorzethorren zijn geschikt voor zowel kunststof als aluminium kozijnen en zijn leverbaar in verschillende kleuren. Heeft u hierover vragen chat of bel even met ons.
Welke types glas bieden jullie aan?
Glas
De isolatiewaarde kiezen
Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. HR+++ glas is uit oogpunt van energiebesparing de beste keuze. Maar vanwege de hoge kosten wordt het alleen gebruikt voor woningen waarin de hoogste energiebesparing wordt nagestreefd. HR++ glas biedt bijna net zo’n hoge energiebesparing, maar tegen lagere kosten. HR++ wordt dan ook het meest gebruikt.
Isolatieglas: uw mogelijkheden
Onder isolerend glas vallen alle soorten glas die beter isoleren dan enkel glas. Isolerend glas bestaat uit twee, soms drie, glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. Tegenwoordig wordt in plaats van gewoon dubbel glas vaak isolerend glas gebruikt met dubbel of drievoudig hoog rendement glas (HR++ en HR+++). Hieronder alle soorten isolerend glas op een rij:
- HR (niet te verkrijgen bij ons)
- HR+ glas (niet te verkrijgen bij ons)
- HR++ glas.
- HR+++ glas (drievoudig glas)
- HR++ veiligheidsglas.
- HR++ glas met roeden. De roeden worden in het glas geplaatst.
- HR+++ veiligheidsglas. Binnenzijde en of buitenzijde is voorzien van gelaagd 33.1 glas. (niet via de webshop. Chat of bel ons even hierover)
Isolatie beter door argon en coating
In de spouw tussen de glasplaten zit droge lucht, of een soort gas. Die van gewoon dubbel glas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR++ en HR+++ (en het meeste HR+) glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan droge lucht.
Aan de binnenzijde van alle HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door.
Denk ook aan uw kozijn
Ook kozijnen hebben een U-waarde, aangezien via het kozijn warmte verloren kan gaan. Houten of kunststof kozijnen hebben een lagere U-waarde dan kozijnen van aluminium: ze isoleren dus beter. Moderne aluminium kozijnen met een zogeheten thermische onderbreking kunnen echter dezelfde U-waarde halen als houten of kunststofkozijnen. Lees meer op Kozijnen.
Voor- en nadelen HR++, HR+++ glas
Voordelen
Het vervangen van enkel glas door HR++ glas leidt tot energiebesparing: gunstig voor het milieu en uw portemonnee. De jaarlijkse gasrekening gaat door HR++ ramen gemiddeld 250 euro omlaag. Bovendien zult u minder last hebben van tocht waardoor de thermostaat nog een graadje lager kan zonder comfortverlies. Ook houdt isolerend glas geluid tegen en vermindert het condensvorming aan de binnenzijde.
Nadelen
HR++ en HR+++ glas laat ongeveer één procent minder licht door, dan dubbel glas zonder coating. Dit verschil in lichtintensiteit valt niet op. Alleen als je glas met verschillende eigenschappen naast elkaar plaatst, kan je verschil zien.
Omdat met name HR+++ glas zo sterk isoleert, is de temperatuur van de buitenruit relatief laag. Daardoor kan ’s nachts en ’s ochtends condens ontstaan op de buitenzijde van het glas. Dit verdwijnt vanzelf in de loop van de ochtend.
Uit welke kozijnprofielen kan ik kiezen?
Kozijnprofielen
Ideal 4000 Round Ideal 4000 Soft
Ideal 5000 Round Ideal 5000 Soft
Eco SUN 90
Ideal 8000
Blokprofiel (Hollands ) 84 mm Softline
Met aanslag (84mm) Zonder aanslag (64mm)