Window4u-ico
Skip naar hoofdinhoud

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ontzettend populair in Nederland. Ontdek wat de voordelen zijn van kunststof kozijnen en waarom ze zo populair zijn.

  • onderhoudarm
  • isolerend
  • voordelig
  • levensduur van minimaal 50 jaar
  • bestand tegen alle weersomstandigheden
  • goede bescherming tegen inbraak
  • veelzijdig design

Het kopen van kunststof kozijnen brengt dus veel voordelen met zich mee, nu vraagt u zich misschien af wat de nadelen dan zijn. Nadelen hebben het kopen van kunststof kozijnen nauwelijks. Voorheen werd als groot nadeel het uiterlijk gezien. Mensen wilden liever warme, houten kozijnen. Maar tegenwoordig kunnen kunststof kozijnen zo worden vormgegeven dat het precies op hout lijkt! Het verschil kunt u haast niet meer zien. Aluplast 4000 NL profiel, ook wel het verdiepte of Hollandse profiel genoemd heeft een diepte van 120 mm. Dit is gelijk aan het Nederlandse houtenkozijn. Vooral bij het vervangen van houten kozijnen is dit een zeer groot voordeel.  A1-kozijn is uw importeur van Aluplast profielen.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Van alle soorten kozijnen heeft de kunststof kozijn de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen en gaan tot wel 50 jaar mee. Bovendien hebben kunststof kozijnen nauwelijks onderhoudskosten. Kunststof kozijnen hoeven immers alleen af en toe met een sopje te worden schoongemaakt en hoeven bijvoorbeeld niet geschilderd te worden zoals houten kozijnen.

Prijzen

Nieuwe kozijnen voor het hele huis is best een investering, maar het is het zeker waard. Vooral als u kunststof kozijnen kiest. Deze kozijnen zijn zowel op korte, als lange termijn het voordeligst. Binnen het kunststof kozijnen segment zijn er nog wel wat prijsverschillen. Deze verschillen komen doordat er verschillende soorten kozijnen zijn en verschillende aanbieders. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%.

De kosten voor kunststof kozijnen hangen van veel factoren af en verschillen per specialist. Benieuwd naar de exacte kosten voor uw woning?  Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. mailto: info@a1-kozijn.nl

Isolatie

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed. Het voordeel hiervan is dat u flink kunt besparen op uw stookkosten. Als u uw huidige kozijnen vervangt voor kunststof kozijnen kunt u tot wel € 250 besparen! Als u ook uw enkel glas vervangt voor HR++ glas kan de besparing zelfs nog hoger oplopen.

Glassoorten

De prijzen van kunststof kozijnen hangen onder af van het type glas. Bij de aankoop van nieuwe kozijnen horen over het algemeen namelijk ook nieuwe ruiten. Ruiten zijn er in verschillende soorten en prijsklassen. Zo zijn er bijvoorbeeld dubbel glas, HR glas, HR+ glas, HR++ glas en HR+++ glas. Hoe meer plusjes, des te beter de isolatie. HR++ glas is het populairst, ondanks dat HR+++ iets beter isoleert. Het verschil qua isolatie tussen deze twee glassoorten is namelijk niet heel groot, maar het prijsverschil wel. HR++ glas kost ongeveer € 80 per m² en HR+++ glas kost ongeveer € 120 per m². In woningen is het daarom vaak nog niet rendabel om HR+++ glas te nemen. Voor grote gebouwen kan het op lange termijn wel voordeliger zijn.

Aluminium voor grotere ruiten

Heeft u kozijnen nodig voor zeer grote ramen, zoals voor een serre of hoge glasgevels? Dan zijn aluminium kozijnen misschien interessanter voor u. Aluminium is een licht en sterk materiaal en daarom goed geschikt om grote ruiten te dragen. U moet er wel rekening mee houden dat de prijs van aluminium kozijnen over het algemeen hoger ligt dan de prijs van kunststof kozijnen.

 

De waardering van www.a1-kozijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.1/10 gebaseerd op 15 reviews.