Window4u-ico
Skip naar hoofdinhoud

We krijgen veel vragen over inbraakwerendheid van onze kozijnen en deuren, en terecht. Centrale vraag is:  Zijn kunststof kozijnen echt wel veilig?

Vroeger werd wel eens gezegd dat houten kozijnen het veiligst zijn van allemaal. Door de jaren heen werd dit door experts steeds vaker tegengesproken. Vandaag stellen we vast dat kozijnen die zijn vervaardigd uit kunststof of aluminium een stuk veiliger zijn. Ze zijn immers veel robuuster en beter afgesloten waardoor ze een sterk verbeterde bescherming bieden tegen inbrekers. Het openbreken van een kunststof kozijn met een koevoet is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt.

Vast kunststof kozijn

Op het eerste zicht lijkt het misschien een vreemd fenomeen, maar steeds meer mensen kiezen er voor om in ruimtes met bestaande ventilatie ramen te installeren die niet geopend kunnen worden. De zogenaamde vaste kunststof kozijnen worden bij plaatsing volledig vast gemaakt waardoor ze geen verbinding meer vormen met de buitenwereld. Dit kan interessant zijn omwille van verschillende redenen. In eerste instantie kan een vast kunststof kozijn een natuurlijke lichtinval creëren. Dit is ideaal in ruimtes waar nog geen raam in is terug te vinden en waar geen (extra) ventilatie noodzakelijk is. Vooral in kleine ruimtes is dat mooi meegenomen. Een ander niet onbelangrijk punt is dat een vast kunststof kozijn zeer interessant is op vlak van inbraakpreventie. Daar deze gesloten in de muur wordt geïntegreerd is het namelijk niet zo eenvoudig om deze van buitenaf open te maken.

Hou je kunststof kozijn in een optimale staat

Je huis zo optimaal mogelijk beschermen tegen inbrekers kan alleen wanneer je de zwakke plekken van je woning kent. In dit gegeven is het zeer belangrijk om rekening te houden met de staat van je kozijnen. Zijn de scharnieren bijvoorbeeld nog voldoende stevig en wat gezegd van de hoekverbindingen? Wil je graag een extra beveiliging aanbrengen? In dat geval kan het een goed idee zijn om je kunststof kozijnen te voorzien van een rolluik. Zo maak je het potentiële inbrekers extra moeilijk!

Inbraakveiligheid van kunststof en aluminium kozijnen

Je huis beveiligen tegen inbraak

Je huis beveiligen tegen inbraak, dat is iets waar veel mensen een oplossing voor zoeken. Een alarm, extra sloten, rolluiken, noem het maar op. Het zijn allemaal middelen die helpen om je huis te beveiligen tegen inbraak. Maar heb je al eens gedacht aan je raam beveiligen tegen inbraak?

Raam beveiligen tegen inbraak

Je raam beveiligen tegen inbraak is best makkelijk. Dubbelglas en rolluiken maken je raam al bijna inbraak-proof. Wat veel mensen echt niet weten, is dat kunststof kozijnen ook veel voordelen bieden wanneer je je raam wil beveiligen tegen inbraak. Onze kunststof kozijnen hebben namelijk een zeer sterk stalen binnenwerk. Bovendien hebben ze op meerdere punten vergrendeling. Wanneer het goed gedaan wordt, dan zijn ook het hang- en sluitwerk en de scharnieren en sloten inbraakveilig aangebracht.  Wij als A1-kozijn vinden dat belangrijk en leveren  en monteren uitsluitend inbraakveilige kunststof kozijnen, puien en deuren. Kwaliteit staat voorop. Dit is onze basis.

Tips tegen inbraak

Goed hang- en sluitwerk wordt voorzien van een keurmerk van de politie. Dit keurwerk wilt zeggen dat het kunststof kozijn professioneel en inbraakveilig is ingezet. Dit keurmerk wordt op de raam geplaatst en schrikt inbrekers af.

Andere voordelen van kunststof kozijnen en deuren

Dat kunststof kozijnen uw woning beveiligen tegen inbraak is niet het enige voordeel van kunststof kozijnen. Wilt u uw kozijnen vervangen en twijfelt u nog over welke kozijnen u wilt? Om u te helpen met uw beslissing hebben wij hieronder nogmaals alle voordelen van kunststof kozijnen op een rij gezet:

  • De levensduur van kunststof kozijnen loopt op tot wel 50 jaar;
  • Kozijnen en deuren zijn te verkrijgen in alle kleuren en we leveren ook het zogenaamde Hollandse profiel (qua vorm vergelijkbaar met het houten kozijn).
  • Kunststof en aluminium kozijnen kunnen iedere weeromstandigheid aan en blijven ook mooi bij warmte, vocht, sneeuw of regen;
  • Kunststof kozijnen werken isolerend. Dit houdt uw huis in de winter warm en in de zomer koel;
  • Onze kunststof (ook aluminium) kozijnen, puien en deuren dragen het keurmerk van de politie omdat zij goed bestand zijn tegen inbraak! SKG-KOMO gecertificeerd.
De waardering van www.a1-kozijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.1/10 gebaseerd op 15 reviews.