Window4u-ico
Skip naar hoofdinhoud

Ventilatierooster in het raam laten plaatsen

Ventilatierooster voor uw woning

Voor een gezond binnenklimaat in uw woning of kantoor is het belangrijk om een goede luchtkwaliteit en vochthuishouding te hebben. Temperatuur, geluidsbeperking, luchtvochtigheid en luchtverversing zijn bepalende factoren voor een comfortabel en aangenaam binnenklimaat. 
Onvoldoende geventileerde woningen hebben vaak een ongezond binnenklimaat. De gevolgen hiervan voor bewoners kunnen zijn: hoofdpijn, slaperigheid en vermoeidheid, lage productiviteit, verhoogde kans op allergieën en ziekten et cetera. Aangezien we een groot gedeelte van ons leven binnen doorbrengen, is het dus van belang dat er in uw woning goed wordt geventileerd. Het regelmatig en consequent ventileren van uw woning zorgt dus voor een gezond binnenklimaat.

Plaatsen van een ventilatierooster

Indien u ervoor kiest om een ventilatierooster zelf te plaatsen of te laten plaatsen in een bestaand raamkozijn, dan moet het glas wel kleiner worden gemaakt. Een ventilatierooster heeft een glasaftrek van 75 mm, waardoor het glas 80 mm kleiner gemaakt wordt. Als u dus nieuwe kozijnen overweegt dan is het raadzaam om direct ventilatieroosters te laten plaatsen. Dit scheelt u tijd en geld. We gebruiken de RENSON ventilatieroosters. Deze leveren bescherming tegen insecten, weerstand tegen binnendringen van water van 50Pa bij open stand en 650Pa in gesloten stand. Er zijn 4 groottes voor de luchtstroomcapaciteit te verkrijgen. Te weten 56, 70, 81 en 106 m3/h/m.

Doorgaans is 1 rooster per ruimte van 25 m2 voldoende. Heeft u hierover vragen chat of bel even met ons.

De waardering van www.a1-kozijn.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 7.1/10 gebaseerd op 15 reviews.